Software diagnose

Evenals goede hardware is ook goede software essentieel om een computer of laptop optimaal te laten werken. 

In sommige gevallen komt het voor dat de software niet langer up-to-date is. Of dat je te maken hebt met een virus. Het is dan steeds moeilijker om de hardware op een zinvolle manier te gebruiken. 

En dus is het hoog tijd voor een software diagnose van Je computerhulp aan huis – Luna IT. Hierbij gaan we zeer specifiek op zoek naar het probleem.

Software diagnose voor probleemontdekking

Een software diagnose omvat een aantal elementen. Tezamen zijn deze elementen verantwoordelijk voor het achterhalen van een specifiek probleem. Zo gaan we tijdens een software diagnose bijvoorbeeld op zoek naar:

  • Nieuwe updatemogelijkheden:
    Verouderde software ligt in veel gevallen aan de basis van problemen. Een computer of laptop werkt niet meer zoals het zou moeten wanneer je software (zeer) oud is. Middels een aantal gerichte updates is het dan mogelijk om de problematiek op te lossen.
  • Virussen:
    Ook is het goed mogelijk dat virussen roet in het eten gooien. Het is dan een virus dat de software binnen jouw computer of laptop aantast. Er zijn talloze manieren om potentiële virussen te bestrijden. Bij Je computerspul aan huis – Luna IT zetten we deze methoden graag voor je in.
  • Overige softwareproblemen:
    Tot slot bestaan er nog tal van overige softwareproblemen. Een software-expert achterhaalt al snel wat er precies aan de hand is. Ook wanneer er sprake is van een minder bekend probleem.

Heb je op dit moment dus te maken met verouderde software, een virus of andere softwareproblemen? Bij Je computerhulp aan huis – Luna IT zorgen we middels een software diagnose voor een snelle analyse van het probleem. Voor je het weet, werkt jouw laptop of computer weer op de manier die je gewend bent. We zijn partner van de meest gerenommeerde fabrikanten die ons voorzien van de beste software. 

Wil je daarnaast bijvoorbeeld een goed anti-virus programma? Kijk dan eens bij onze virusscanners in onze webshop. Je vindt ze hier. 

Software diagnose